Marcia Moestoredjo wint Global People Award als Ondernemer van het Jaar

In een glansrijke ceremonie bij Huis ter Duin in Noordwijk heeft Marcia Moestoredjo, de directeur en oprichter van Sky10 en CEO in tech, op 13 november 2023 de prestigieuze Global People Award in de categorie Ondernemer van het Jaar in de wacht gesleept. Het jaarlijkse evenement, georganiseerd door Global People, heeft als doel diversiteit en inclusie te bevorderen in de IT- en corporate wereld.

De onderscheiding komt niet uit de lucht vallen voor Moestoredjo, die in 2008 haar carrière begon als business developer in de IT na het afronden van haar HBO-opleiding. In die beginjaren voerde ze duizenden koude telefoongesprekken met IT-directeuren, waarbij ze constant geconfronteerd werd met afwijzingen. Desondanks ontwikkelde ze veerkracht en een winnaarsmentaliteit, met haar motto: “No is not an answer. It’s an opportunity.

Haar traject in de IT zette ze voort als Head of Brand en Marketing binnen diverse IT-bedrijven, waar ze de uitdagingen van een door mannen gedomineerde wereld met pakken en stropdassen aanpakte. In 2020 bereikte ze een punt van frustratie, onder andere omdat ze geen marketingbureau kon vinden dat technische campagnes kon overnemen en een gebrek aan vrouwelijke rolmodellen op de werkvloer ervoer.

Als reactie op deze uitdagingen richtte Moestoredjo Sky10 en CEO in Tech op. Met Sky10 ondersteunt ze IT-bedrijven en corporate IT-afdelingen bij groeistrategieën, marketing en positionering. Met CEO in Tech creëert ze een community die Tech-leiders een platform biedt om hun authentieke verhalen over leiderschap en groei te delen.

Een van haar voornaamste doelen is het bieden van een podium aan meer vrouwen. Met Sky10 en CEO in Tech heeft ze twee solide organisaties opgebouwd, met de ambitie om binnen 10 jaar een omzet van 10 miljoen te behalen. Haar missie gaat verder dan zakelijk succes; ze streeft ernaar meer vrouwen een plek te geven in de besturen van IT- en Tech-bedrijven. Dit, zo benadrukt ze, zal leiden tot een gezondere balans in boardrooms en evenwichtigere besluitvorming.

In de steeds veranderende wereld van IT liggen er talloze ontdekkingen te wachten, ook voor jonge meisjes die cruciale keuzes moeten maken in hun onderwijs. Vooral in de opkomende sectoren van Data & AI vinden we tegenwoordig talloze bedrijven die floreren, en meisjes met een wiskundige achtergrond kunnen hierin een significante rol spelen. De IT-branche evolueert in rap tempo, waarbij niet alleen technische vaardigheden, maar ook communicatieve kwaliteiten van essentieel belang zijn.

Het traditionele beeld van de IT, gedomineerd door ingenieurs, is aan het verschuiven. De roep om een diversiteit aan vaardigheden binnen de sector wordt luider, en meisjes en vrouwen hebben hierin een aanzienlijke bijdrage te leveren. De IT biedt niet alleen ruimte voor technisch onderlegde professionals, maar ook voor diegenen met sterke communicatieve vaardigheden.

Moestoredjo stelt een ambitieus doel voor ogen: de verschuiving van 15% vrouwelijke vertegen­woordiging naar minimaal 50% in de IT-wereld. Haar visie reikt verder dan enkel gendergelijkheid; ze benadrukt dat deze diversificatie zal leiden tot meer impact in de boardrooms van technologiebedrijven.